Ето новите условия за детските надбавки

Те ще се дават до 20-ата година

Ето новите условия за детските надбавки | StandartNews.com

Родителите на всички ученици ще получават помощи от 1 януари независимо от доходите си. Това потвърди социалният министър Деница Сачева пред Канал 3. Условието е детето да ходи на училите. Надбавките се дават до завършване на средно образование, но не повече от 20-ата година на детето.

"Всички деца в България имат равни права, затова премахваме подоходния критерий. От 1 януари ще започнат да ги получават. Универсалните детски добавки са право, не задължение, но който не желае, да не подава заявление. Аз няма да използвам тези пари за сина си, защото смятам, че могат да бъдат преразпределени на други. До 20-годишна възраст, ако детето ходи на училище, родителите имат право на детски надбавки", коментира тя.

"Имаме над 310 000 заявления за енергийна помощ – на 246 000 вече сме отпуснали по 500 лв. общо за отоплителния сезон, получават се накуп. Преговаряме за бъдещите средства от ЕС за програма, съвместно с МОСВ за смяна на отоплителните уреди с по-енергоефективни. Енергоспестяващи, вместо на твърдо гориво. Така ще помогнем на социалнослабите и за по-чист въздух", сподели Деница Сачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай