Ето кога идва златната есен

До 22-23 септември ще може да се ходи на море

Ето кога идва златната есен | StandartNews.com

Златната есен идва другата седмица. В четвъртък и петък може да има бури, но след това до края на месеца времето ще е прекрасно. Дългосрочната прогноза направи топ климатологът проф. Георги Рачев.

До 22-23 септември ще може да се ходи на море и хората ще се къпят. Водата ще е топла - 23-24 градуса, съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Рачев. „Слънцето в момента се равнява на това, което беше през 10-15 април, но въпреки всичко температурите ще стигат до 34 градуса. Днес живакът в Русе може да стигне до 38-39 градуса, заяви експертът. Хората по морето на 5, 6 и 7 могат да са спокойни, ще им е добре, каза Рачев. До края на септември ще бъде онова късно и мързеливо море - отивате на плаж в 10 и седите там до 4-5 следобед. Няма да се плашите от обедното слънце, то няма да е силно. Морската вода ще е топла, около 26-27 градуса. Ще изстива бавно, прогнозира проф. Рачев. „Времето ще е чудесно за почивка и мисля, че по празниците много хора ще предпочетат да вземат последното море, добави климатологът.

От следващата седмица започва златната есен. Температурите ще са 25-26 градуса. „На 15-и септември не би трябвало да вали, но ще бъде леко хладно сутринта, затова сложете якета на децата. По обяд вече ще се затопли”, препоръча климатологът.

Есента ще бъде топла, а на запад нормална по отношение на валежите. На Изток обаче има засушаване и предупреждавам, че редица от язовирите ще останат празни, предупреди още професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай