Ето как Прокопиев гази закона на Буджака

Бареков кани Христо Иванов да ходят на 11 август на гости на гурото на градската десница

Ето как Прокопиев гази закона на Буджака | StandartNews.com

Как Иво Прокопиев гази закона с палата си на Буджака обяви, че ще покаже идния вторник бившият евродепутат и настоящ лидер на организацията „Антикорупционен фронт“ Николай Бареков.

Във видео във Фейсбук Бареков посочи, че още преди 8 години екипът му в TV7 e показал начина, по който гуруто на градската десница заедно с бизнессъдружниците си е заграбил защитената природна местност. „Изкупуват на безценица целия полуостров и го превръщат в частна собственост в разрез с всички правила и строителни норми в България“, обясни той, като допълни: „Всички видяхме акцията на Христо Иванов в парк Росенец и го питам той ще дойде ли с мен на 11 август, когато по суша ще отидем на затворената улица на Прокопиев, който е лишил жителите на Созопол и целия народ от изконното му право на достъп до плажната ивица и Черноморието“.

Преди три дни самият Христо Иванов си глътна езика, когато репортерка на „Скат” го потита кога ще направи и на Буджака акция като в „Росенец”. Сламеният политик взе да пелтечи, че не знаел за казуса.

В същото време проверка на прокуратурата по Южното Черноморие показа, че масивната ограда, построена от каолиновия крал не само абсолютно незаконно спира гражданите на държавата от достъп "Германката", а поставя в риск и живота им, оставяйки само тясна опасна пътека до морето.

Пътека, която местните обясниха, че също е била блокирана до миналата година. Междувременно кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви пред "Телеграф медиа", че „ще събаряме къщи на Буджака, ако установим, че са незаконни, дори да са на олигарси“. По случая са образувани и отделни преписки в прокуратурата.

Вижте палата на Прокопиев от птичи поглед, кацнал на самата "Германка", ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай