Еразъм и Pernod Ricard с инициатива за консумацията на алкохол

Инициативата носи името Sharing Good Vibes и е само една от многото съвместни инициативи на двете организации, които си партнират успешно вече 11 години

Еразъм и Pernod Ricard с инициатива за консумацията на алкохол | StandartNews.com
  • Инициативата носи името Sharing Good Vibes и е само една от многото съвместни инициативи на двете организации, които си партнират успешно вече 11 години

Компанията Pernod Ricard и международната студентската мрежа „Еразъм“ (Erasmus Student Network – ESN) подновиха партньорството си за промотиране на отговорната консумация на алкохол сред студентите в Европа. Сътрудничеството между двете организации стартира преди 11 години с две основни цели: да повиши осведомеността относно отговорната консумация на алкохол и да намали вредите, свързани с употребата му по време на студентски партита. През последното десетилетие множество съвместни инициативи, обединени под кампанията Responsibly Party, бяха успешно реализирани в 38 държави, достигайки до над 450 000 студенти. Като част от социално-отговорните си цели до 2030 г., Pernod Ricard обяви амбицията си да разшири кампанията по целия свят с идеята да достигне 1 милион студенти през следващите 10 години.

Предвид динамичната и предизвикателна ситуация по целия свят в момента, кампанията наскоро премина в изцяло дигитален вариант под наслов „Споделяме добрите емоции“ (“Sharing Good Vibes“), като така отново ефективно достига до младите, които прекарват голяма част от времето си онлайн. Успехът на кампанията както в офлайн, така и в онлайн вариант, се дължи отчасти и на персоналния и личен подход. Студентските посланици организират ангажиращи дейности по време на партитата, за да предоставят на младите конкретни съвети, свързани с отговорната консумация на алкохол. На всички партита, част от инициативата, се разпространяват храна и вода, а съобщенията за въздействието на алкохола върху здравето се представят по забавен начин.

„Споделяме добрите емоции“ дори и дигитално

От самото си стартиране през април в Instagram и Facebook, дигиталната кампания Sharing Good Vibes има за цел да достигне до младите чрез положителни послания и лични истории, като същевременно повиши осведомеността им за отговорния начин на живот. Инициативата се стреми да ги вдъхнови да споделят своите позитивни истории, като ги призовава и да бъдат отговорни, и да се пазят. През последните 2 месеца кампанията излезе извън пределите на Европа, достигайки до Латинска Америка и Африка.

Позитивните емоции мотивират отговорен начин на живот

Като част от кампанията, Pernod Ricard и ESN стартираха и серия от видео интервюта с редица инфлуенсъри, посланици на отговорната консумация на алкохол, и представители на организациите, включително Александър Рикар, CEO на Pernod Ricard, и Костис Джанидис, президент на ESN. И двете организации вярват, че сътрудничеството и съвместните усилия са ключови за превенцията. Това бе потвърдено и от независимо научно проучване от 2017 г., според което 88.8% от студентите смятат, че кампанията Responsible Party е наистина полезна в това отношение.

Александър Рикар, CEO на Pernod Ricard, сподели: „Подновяването на партньорството ни с Еразъм за мен е ключов момент по отношение на усилията ни да насърчим отговорната консумация на алкохол. Макар обстоятелствата да не ни позволят да отпразнуваме подобаващо повода, вярвам, че креативните дигитални решения, които разработихме съвместно, ще успеят да предадат посланията ни по забавен и приветлив начин.“

„Чрез кампанията Responsible Party ESN и Pernod Ricard са подкрепили над 450 000 млади хора. Сега, когато се намираме в трудна ситуация и трябва да спазваме физическа дистанция, партньорството ни е още по-важно за подпомагането на здравето и благополучието на младите хора. Кампанията „Споделяме добрите емоции“, реализирана като част от глобалната Responsible Party програма, има за цел да споделя положителни послания и да насърчава сплотеността и солидарността. Инициативата е чудесен пример за това как бизнесът и гражданският сектор могат заедно да допринесат за изграждането на устойчиво общество“ – допълва Костис Джанидис, президент на ESN.

Повече за кампанията тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYFYzciaGvhOequ9MrovGhygwCDas2KsD

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай