Дъжд в цялата страна за старт на седмицата

От 6 до 17 градуса максимални температури ни очакват в понеделник

Дъжд в цялата страна за старт на седмицата | StandartNews.com

През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта слаби валежи от дъжд ще има на места в Западна България, в планинските райони дъждът ще се примесва със сняг. През деня валежите ще обхванат цялата страна. В повечето места ще са слаби, по-значителни ще са в югоизточната половина от страната. Ще духа до умерен, на север от планините временно силен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Максималните температури ще бъдат от 6°-7° в северозападните райони до 16°-17° на места в Северна и Източна България.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 11° до 16°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, над 1900-2000 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Във вторник валежите временно ще спрат, на места в страната ще има и разкъсвания на облачността. Югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток. По-късно през деня и през нощта срещу сряда от запад отново ще завали - отначало дъжд, но с усилване на вятъра от североизток ще започне рязко и значително застудяване. В Северна България още до сутринта в сряда дъждът ще премине в сняг и през деня там ще започне да се образува снежна покривка; ще има условия за виелици и навявания, особено в североизточните райони и по високопланинските проходи. С продължаващото нахлуване на студен въздух, по-късно през деня в сряда и на места в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а през нощта срещу четвъртък в много райони на Южна България вече ще вали сняг. В четвъртък валежите ще са слаби и от север ще спират. Температурите ще са без особен дневен ход - минимални предимно между минус 5° и 0°, максимални - между минус 4° и 1°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай