Дъжд и гръм над Западна и Централна България

Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, на места в низините до 34-35 градуса

Дъжд и гръм над Западна и Централна България | StandartNews.com

Днес в Западна и Централна България ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки. След обяд с до умерен вятър от запад-северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, на места в низините до 34-35 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В масивите на изток ще се задържи почти без валеж и с повече слънце. Ще духа предимно слаб запад-югозападен вятър, но при гръмотевични бури ще се усилва. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

В сряда ще има променлива облачност, преди обяд над Източна България, а след обяд над планинските райони предимно значителна, там на отделни места ще превали за кратко. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, а температурите ще започнат да се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай