Два влака се удариха в София, има пострадали (ОБНОВЕНА)

Инцидентът е станал преди минути

Два влака се удариха в София, има пострадали (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Челно се сблъскаха два влака на Централна гара в София. Ударили са се пътнически влак и маневрен локомотив.

На място са пристигнали 6 линейки. При инцидента са пострадали четирима души. Една жена е откарана в „Пирогов“. Предстоят и прегледи и изследвания, за да се установи какво е състоянието ѝ, съобщиха от лечебното заведение.

Втора линейка пътува към „Пирогов“ с мъж с травма на гръбначния стълб. А трета линейка пътува към ВМА с жена с травма на главата. На място се преглеждат трима пътници – двама от тях са мъже с травми на гръбначния стълб и една жена с травма на крака. Към момента на място чака резервна линейка. 

Сигналът за влаковата катастрофа е подаден в първите минути на 17 ч., потвърдиха от Спешна помощ.

От сайта на БДЖ "Пътнически превози" става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив престояват на гарата заради инцидент на железния път. Влакът за Пловдив е трябвало да потегли в 16:20 ч., а влакът за Бургас - в 16:40 ч.

Крайградският пътнически влак София-Ихтиман се движи с 23 минути закъснение след изчакване на възможност за разминаване с друг влак в гара Подуяне Пътническа.

Заради инцидента има закъснения на редица влакове в Централна гара.

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пътува към Централна гара – София във връзка с инцидента. Министър Гвоздейков ще направи изявление с информация за медиите към 18 ч.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай