Дончев: Нямаме друга държава, да я пазим!

Вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, с извънредно изявление в Министерския съвет

Дончев: Нямаме друга държава, да я пазим! | StandartNews.com

Вицепремиерите Томислав Дончев иминистрите Деница Сачева и  Красимир Каракачанов направиха извънредно изявление в Министерския съвет.

"Благодаря на всички, които протестират без да нарушават обществения ред. Благодаря и на полицаите. Вероятно очаквате след включването на президента огледална реакция, не няма да има огледална реакция, няма да кажа, че правителството иска оставката му. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална криза", заяви Томислав Дончев.

"Правителството се превърна в мафия, когато прокуратуарта повдгина обвинение на съветниците на президента. "Ако някой иска цялата власт сега нека да обясни защо.

"Министерски съвет не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев. Нека си пазим държавата, само една ни е", каза Дончев.

Който подбужда за протести, трябва да има ясна визия какво следва в българската зима, добави Деница Сачева. Тя настоя да се излезе от диалога с личните нападки, а да се възстанови институционалния диалог.

Агитки, метежи, погроми, провокации – ако на някой демокрацията не му е по мярка, да излезе и да каже, добави тя като добави, че това й напомня за друго отминало време.

Радев не намери 24 часа да коментира новината за влизането ни в чакалнята на еврозона. Ако има други планове за  България да ги каже, призова тя и призова към деескалация, към разум и хладнокръвието, хората да не се поддават на провокация и да се уважават институциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай