Доган и Пеевски са без охрана от НСО

Двамата политици още вчера отказаха защита от службата

Доган и Пеевски са без охрана от НСО | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и народният представител от Движението Делян Пеевски от вчера не са охранявани от НСО. Новината съобщи БЛИЦ, позовавайки се на свои сигурни източници.

Вчера Пеевски и Доган доброволно се отказаха от гардовете на службата, чийто принципал е президентът Радев, защото службата е компрометирана. Двамата взеха своето решение, независимо от докладите на специалните служби, които показват обективната необходимост те да бъдат охранявани. Пеевски и Доган в разговор със симпатизанти на ДПС посочиха, че нямат необходимост да ги пази НСО, а е по-добре Радев да назначи охрана на олигарсите и крадците от прехода.

Днес евродепутатът и шеф на младежкото ДПС Илхан Кючюк заяви, че всички в Движението се притесняват за здравето и живота на Доган и Пеевски.

Виж още–  Кючюк: Нов кабинет в този парламент? Не

Независимо, че темата е приключена, всички болтчета и гайки от медийната машина на умните и красивите продължават с манипулациите около охраната на двамата политици.

"След решението на Ахмед Доган и Делян Пеевски да снемат охраната си от НСО, всички в ДПС се притеснят за здравето и живота им. Политиците да трябва не се намесват в работата на специализираните органи. Решенията трябва да се взимат професионално, а да не са съпроводени с политически квалификации", коментира евродепутатът Илхан Кючюк пред Нова телевизия. Той добави, че Христо Иванов не може да бъде носител на всемогъща компетентност и да казва кой да бъде охраняван и кой не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай