Доброволци от Yettel освежиха и почистиха Златните мостове

Работещите в телекома дадоха нов облик на едно от любимите места за разходка във Витоша

Доброволци от Yettel освежиха и почистиха Златните мостове | StandartNews.com

Доброволци от Yettel преобразиха местността Златните мостове и подпомогнаха поддържането на парковата инфраструктура. Само за няколко часа работещите в телекома, заедно със своите семейства и близки, дадоха нов облик на едно от любимите места за разходка във Витоша – екопътеката към хижа Кумата. Дейностите в акцията включваха освежаване на парапетите и дървените скари, част от туристическия маршрут, които са важни за безопасното придвижване в планината през различните сезони. Най-малките участници се включиха със събиране на отпадъци в района, а по-големите деца и тийнейджъри помогнаха с почистване на канавките. 

Инициативата на Yettel за облагородяване на туристически зони във Витоша се организира за втора поредна година съвместно с Дирекцията на Природен парк „Витоша“. През 2023 г. служители на телекома преобразиха местността „Плажът“ – популярно място за отдих край с. Бистрица. Групата се зае да освежи дървените съоръжения и паркова мебел в местността, като лакира множество пейки, маси, шезлонги и дървени мостове.

И двете кампании са част от доброволческата програма на телекома. С нея Yettel се стреми като социално отговорна и устойчива компания да подпомага важни обществени каузи за по-добро бъдеще. Целта, която си поставя, заложена и в стратегията за устойчиво развитие, е заедно със своите служители да дарява 1000 работни часа годишно за дейности в полза на обществото.

Важна стъпка в осъществяването ѝ е ангажирането на хората вътре в организацията. Под наслов „Заедно за добро“ екипът на Yettel подкрепя различни инициативи, свързани с опазването на околната среда и осигуряване на помощ за хора и животни в нужда. Всеки месец работещите в телекома сами избират дейностите, в които да се включат. Работилница за мартеници, раздаване на хуманитарна помощ, почистване на района около езеро Панчарево и засаждане на дръвчета в Новата гора на София-2 – това са само част от реализираните през 2024 г. доброволчески активности. Сред планираните акции за втората половина на годината са грижи за бездомни животни, работилници с кауза и почистване на паркове и градини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай