До вторник циганско лято. А после...

Температурите ще започнат постепенно да се понижават

До вторник циганско лято. А после... | StandartNews.com

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо.

След полунощ в източните райони ще започне да се образува мъгла или ниска облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, на отделни места в низините и в отделни котловини - до минус 2°, в София - около 3°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Утре отново ще бъде слънчево. В сутрешните часове, главно в Източна България ще има ниска облачност или мъгла, която до обяд ще намалее и ще се разсее. След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°,  в София - около 20°.

По Черноморието на много места преди обяд ще има мъгла или ниска облачност. След обяд ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд и вечерта - с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад, след обяд - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 12°.

В понеделник времето ще се задържи слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър със западна компонента. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд в Източна България и на места в низините и котловините. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°.

Във вторник ще бъде все още сравнително топло, сутринта - и предимно слънчево. След обяд от запад ще започне увеличение на високата облачност. Вятърът ще се обърне от североизток и с него вечерта ще започне да прониква студен въздух.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай