Див скандал с Мила Робърт. Поруга трибагреника

ВМРО сезира прокуратурата

Див скандал с Мила Робърт. Поруга трибагреника | StandartNews.com

Див скандал с певицата Мила Робърт. Тя запали държавата, след като клип, в който поругава българския флаг по време на "София прайд", се разпространи в мрежата. 

На видеото се вижда как Роберт е на сцената с рокля с българския трибагреник. В един момент тя я съблича, за да се покаже под нея флагът на ЛГБТИ+ обществото, и захвърля българското знаме на земята - акт, който може да бъде подсъдим. 

"Мила Роберт излезе с къса рокля с трибагреника, която "ефектно" съблече и хвърли на земята, за да се покаже ЛГБТИ флага. Това е не просто проява на лош вкус, но и гавра с един от символите на националното достойнство. Не разбирам колко ограничен поглед трябва да имаш, за да противопоставяш по този начин националната и сексуалната идентичност. Това само настройва повече враждата между двата лагера и допълнително угнетява напрежението", коментира във Facebook потребителката Диляна Стоянова, добавяйки, че "София прайд" води грешни битки. 

"Апропо, прокуратурата още ли не се е самосезирала за гавра с национален символ? Щото помня, че преди време погнаха една чалгаджийка за това, че се появи в рокля с цветовете на националния трибагреник", пише друг потребител. 

Трудно биха се намерили коментари, които да защитават действията на певицата. Но Мила Роберт все пак се защити в Instagram. В поредица от истории в платформата тя обясни: 

"Простете ми, че ви ядосвам. Не съм искала да се подигравам с флага. Направих го, за да сложа светлина на един голям проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да направим хора като мен, че сме родени в държава, която иска да ни избие? Ще кажете "гръмнете се", знам ви... ама защо, когато този живот е подарък. Хората сме хора и се раждаме и разяждаме по един и същи начин."

Певицата продължава: "Не ви желая злото, даже малко Ви обичам. Нека имате място в сърцата си за мен, за вашите братя и сестри, за всеки, който не съвпада с вашите представи за "нормален човек", споделя още Мила Роберт. 

Действията й обаче бяха толкова възмутителни, че ВМРО сезираха прокуратурата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай