Дезинфекцират АМ „Марица“

Следващата седмица ще бъде дезинфекциран участъкът от магистралата, където се беше струпала километрична опашка от тирове

Дезинфекцират АМ „Марица“ | StandartNews.com

Дезинфекция на 20-километровия участък от АМ „Марица“ преди граничния пункт „Капитан Андреево“ ще бъде извършена в началото на следващата седмиза. Там преди дни се беше струпала километрична опашка от тирове, чакащи да преминат българо-турската граница. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя.

Продължава дезинфекцията на подлези, спирки на градския транспорт и контейнери за боклук в столицата, каза пред БНР директорът на Столичния инспекторат Веска Геориева. Тя допълни, че като част от мерките срещу разпространението на коронавируса

улиците на града ще се мият по-често.

“В случая с дезинфекцията, тя се извършва по график с оглед мерките, налагани от Щаба. Дезинфекция се извършва на подлезите с дезинфекционни материали, разрешени, разбира се  - всеки четвъртък. Кофите се дезинфекцират понеделник, вторник и сряда във всички райони – това са 21 500 съда, за да може да се реагира на това да се намали риска от замърсяване.

Дезинфекцират се спирките, дезинфекцира се и площта, в която са поставени съдовете, затова молим нашите съграждани да си оставят отпадъците в съдовете, а не до тях“, каза Георгиева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай