Сряда,

Деца от Банско дадоха старт на Международния джаз фестивал

От: Failed to load user -
A
A
A

Банско. Малките пианисти от класа на Марина Иванова показаха своя талант пред ентусиазираната публика в читалище „Никола Вапцаров" Банско.

На жителите и гостите на града те представиха своите първи, но уверени стъпки в света на джаза. Публиката се наслади на вечната и прекрасна „Summer time" на Джордж Гершуин в изпълнение на Александра Терзиева и Георги Мутафчиев, Петър Бачев и Борис Кадев. Ниа Иванова плени с „Както, когато си влача пантофа" от Барет. Александра Полежанова, която е само на 8 години, но е носител на престижни международни награди, изсвири „Jazz exercise" от Оскар Питер.

Най-малкият талант Кристиан Балевски беше подготвил музикална загадка за зрителите. По повод концерта бе създаден един много успешен квартет с участието на Петър Бачев (бас китара), Борис Кадев (ударни инструменти), Георги Мутафчиев (пиано) и Георги Балев (акордеон). Тяхното изпълнение на „Либер танго" от Пиацола изправи публиката на крака. Всички млади изпълнители от Банско доказаха, че за тях джазът е живот, защото джазът съдържа всичко в себе си. В чеитвъртък е официалното откирване на 16-то издание на джаз-феста в курорта Банско.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички