Денят започва с "Велико народно въстание 2"

МВР предприема засилени мерки за охрана

Денят започва с "Велико народно въстание 2" | StandartNews.com

Тази сутрин в 8 часа трябва да започне пореден голям антиправителствен протест, озаглавен "Велико народно въстание 2". МВР предприема засилени мерки за охрана, предаде БНР.

Полицията ще организира контролно пропускателни пунктове, на които ще се проверяват хората, които идват на протеста  - дали носят в себе си опасни и забранени предмети, заяви комисар Радослав Стойнев от Охранителна полиция в СДВР.

"Контролни пунктове за наблюдение и проверка на лица, като при необходимост ще бъдат проверявани обемисти багажи, лица със съмнително поведение за носене на забранени от закона предмети, такива, които може да се използват против живота и здравето на хората, за причиняване на материални щети, както и пиротехника", обяви полицаят.

В същото време от МВР обясниха, че не използват представители на частни фирми за охрана, каквито публикации се появиха в интернет.

"Апелираме към гражданите, които ще дойдат да изразят своя протест, да не се поддават на провокации и призиви за нарушаване на обществения ред. При забелязване на лица или групи с явни намерения за извършване или извършващи такива груби нарушения на обществения ред, да сигнализират полицейските органи", каза Радослав Стойнев. 

Вчерашната 63-та протестна вечер отново премина с искания за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, под мотото "Нас не ни е страх".

В края на протеста беше изграден импровизиран медицински пункт за оказване на първа помощ на пострадали от напръскване със сълзотворен газ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай