И Ренета Инджова с популистки клишета /ОБНОВЕНА/

Ще се опъва палатков лагер пред МС

И Ренета Инджова с популистки клишета /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Ренета Инджова взе микрофона на протеста в столицата.

Тя започна с изтъркани популистки клишета, напълно в тон с голяма част от протестърите. Като беквокал се изяви и друга жена зад микрофона.

Вече 21 дни продължава антиправителственият протест срещу третия кабинет на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. За днес организаторите обявиха, че ще опънат палатков лагер в Триъгълника на властта, който ще остане там, докато не постигнат исканията си, съобщи bTV.

Има закани днешното недоволство да е едно от най-многолюдните, защото е обявено като национален митинг-протест.

Към 19 ч. протест имаше и пред Съдебната палата в София. Той е организиран от "Правосъдие за всеки". Предварителната информация е, че двете демонстрации ще се слеят на пл. "Независимост".

Демонстрации има на много места в страната в 21-ия ден на недоволство срещу правителството. Протестиращите в Стара Загора са се организирали в автошествие. Около 150 автомобила са се отправили към Казанлък. В тях има цели семейства с деца.

Протестиращите във Варна са се отправили на шествие по улиците на града. Малко по-рано през деня над 30 демонстранти блокираха Аспаруховия мост в посока към Бургас.

Образуваха се огромни задръствания и се стигна се до пререкания между протестиращи и изнервени шофьори, но нямаше сериозни конфронтации.

Протест се провежда и в Бургас, където се също има шествие по главните улици и се очаква да блокират ключови кръстовища. Спонтанно демонстрантите тръгнаха към жп гарата на града и застанаха ключов пътен възел

В Пловдив протестиращите са се събрали на площад "Съединение". Гражданските организации, които стоят зад проявата, съобщиха, че това е третата най-мащабна демонстрация след началото на недоволството. Към тях се присъединяват и хора от други съседни градове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай