Чиста ли е морската вода у нас? Най-новите данни от района на Албена

Статистиката показва, че над 50% от резервиралите чрез новия сайт на Албена са българи

Чиста ли е морската вода у нас? Най-новите данни от района на Албена | StandartNews.com

Морската вода у нас е с отлично качество, показват резултатите от изследванията на здравните власти, цитирани от бТВ.

Наскоро авария на колектора на пречиствателната станция край Албена доведе до спекулации за това дали водата не е замърсена. Веднага след аварията обаче в Албена започнаха ежедневно да следят показателите на морската вода.

„Ежедневно правим собствен мониторинг, като отчитаме микробиологичните показатели и изследваме ешерихия коли и ентеробактерии. Няма отклонение в качеството.  За тези данни стоят и независими акредитирани лаборатории, и лабораториите на официалния контрол – РЗИ-Добрич“, коментира д-р Тамара Стойкова, главен санитарен инспектор.

Пробите в акредитирана лаборатория се правят ежеседмично.

„Сезонът започна с по-плавни темпове, но резервациите в последния момент показват, че вече имаме пълен курорт. Много добре вървят записванията в последния момент на пазари като Чехия, Полша, скандинавските ни партньори, Франция. Традиционно имаме много германци и румънци“, коментира Красимира Стоянова.

„Статистиката показва, че над 50% от резервиралите чрез новия сайт на Албена са българи“, допълни още тя. За хотелите, които все още имат свободни места, вървят активни и специални оферти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай