Четирима младежи поемат ръководни роли в А1

Те са част от инициативата „Мениджър за един ден”

Четирима младежи поемат ръководни роли в А1 | StandartNews.com
  • За осма поредна година А1 се включи в програмата на Джуниър Ачийвмънт  „Мениджър за един ден“.
  • Младежите заеха лидерски позиции в „Покупки и логистика“, „Финансови услуги, международен роуминг и взаимносвързване“ и „Човешки ресурси“.
  • Участието на А1 в инициативата е част от мисията на компанията да подкрепя кариерното развитие на младите хора в България.
  • А1 продължава своята мисия да инвестира в професионалното бъдеще на младите хора в България, като за поредна година участва в инициативата „Мениджър за един ден“. В рамките на програмата, четирима обещаващи млади лидери имаха уникалната възможност да заемат ключови позиции като ръководители на различни отдели и по този начин придобиха ценен практически опит в корпоративния свят и се докоснаха до реалната бизнес среда на водеща телекомуникационна и технологична компания.

    Ивайло Атанасов, студент в Rotterdam Business School, пое управлението на „Покупки и логистика“ под ръководството на Николета Иванова, директор на дирекцията. Ивайло имаше възможността да се запознае в детайли с вътрешната организация на екипите и ключовите процеси, свързани с управлението на поръчките, доставките и логистиката. Той участва активно в провеждането на значима тръжна процедура, свързана с ключов проект на компанията, както и в процеса по одобрение на поръчки за различни материали и услуги, с което придоби ценен практически опит в управлението на стратегически логистични операции. Той посети и Центъра за ремонт и диагностика на устройства на А1, който е ключов за устойчивите практики на компанията с рециклирането и поддръжката на различна техника.

    Николета Иванова, директор "Покупки и логистика" в А1, вляво

    Симона Борисова, ученичка в 11 клас на НПМГ, и Татяна Машова, ученичка в 12 клас на 108 СУ „Никола Беловеждов", се присъединиха към отдел „Финансови услуги, международен роуминг и взаимносвързване“. Те се запознаха от първо лице със стратегическото значение на дейностите, чрез които А1 се грижи за международната свързаност на клиентите на компанията, както и различни финансови решения и услуги, от които могат да се възползват. Под ръководството на своя ментор Лилия Спасова, старши мениджър на отдела, те се запознаха с текущите проекти, както и новите роуминг условия на телекома, които позволяват на клиентите на А1 да общуват свободно и да остават свързани в над 130 държави по света. Благодарение на изгодните условия, лесната активация и пълната предвидимост на разходите, роуминг планът на А1 предоставя на потребителите максимално удобство и контрол по време на техните пътувания.

    Лилия Спасова, старши мениджър "Финансови услуги, международен роуминг и взаимносвързване" в А1, в средата

    Яна Димитрова, ученичка в 11 клас в Американския колеж в София, пое ръководната роля по отношение на политиките за управление на хора в компанията под менторството на Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“. В хода на своята практика Яна се запозна с ключови HR проекти, свързани с подбора на таланти и инициативи за развитие на служителите. Направление „Човешки ресурси“ играе критично важна роля в създаването на среда, която подкрепя както личностното развитие, така и професионалното израстване на хората в екипа на А1, които са близо 4000 души.

    „За нас е от съществено значение да предоставяме възможности на младите хора да се запознаят с корпоративната среда и отговорностите на лидерите. Чрез инициативи като „Мениджър за един ден“ ние им даваме шанс да бъдат част от нашето ежедневие, макар и за кратко. Вярваме, че така ще могат да научат повече за професията, а също и за това какви качества и знания са необходими за успешната реализация. Надяваме се, че с моите колеги ще ги вдъхновим за бъдещото им развитие,“ споделя Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“.

    Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1, вляво

    Чрез ангажименти като този А1 не само подкрепя професионалното развитие на младите хора, но и затвърждава своята роля като социално отговорна компания, която инвестира в бъдещето на поколенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай