Четирима министри на форум на "Стандарт"

Демографското бъдеще на България - стратегически приоритет на 50-ото Народно събрание

Четирима министри на форум на "Стандарт" | StandartNews.com

Демографското бъдеще на България - стратегически държавен приоритет на 50-ото Народно събрание. Това е целта на мащабната дискусия, която "Стандарт" прави на 30 май 2024 г. в столичния хотел "Маринела". 

За първи път на една маса сядат четирима министри, двама зам.-министри, кметове, представители на бизнеса, синдикатите, БАН и университетите, на неправителствените организации и медиите, за да обобщят предложенията за мерки, които да сложат край на негативните демографски тенденции у нас. 

Министрите на труда и социалната политика Ивайло Иванов, на икономиката Петко Николов, на образованието проф. Галин Цоков и на здравеопазването д-р Галя Кондева, заместник-министрите на иновациите и на регионалното развитие ще представят приоритетите на ведомствата си за демографско развитие и общите програми, които реализират в момента.

Целта на националния форум е да обедини енергията на всички, които работят за демографското бъдеще на страната ни. В хода на дискусията ще бъдат представени последните данни на НСИ и предложенията на учени и неправителствени организации за решаване на демографските проблеми.

Амбицията на мащабната дискусия е да излезе с декларация, призоваваща народните представители от 50-ото Народно събрание да приемат демографското развитие на България за стратегически държавен приоритет и да направят до края на годината национална стратегия за демографското бъдеще на България. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай