Чадър и шезлонг – къде са 160 лв. и къде 5 лв.

В Гърция - над 30 пъти по-скъпо, отколкото у нас

Чадър и шезлонг – къде са 160 лв. и къде 5 лв. | StandartNews.com

Един по един плажовете вече са отворени за летовници. Къде колко струват чадърът и шезлонгът. За първи път тенденцията се обърна и космическите цени от 160 лв. за плажни принадлежности се оказаха по родното черноморие, а в Гърция. Там, на известния плаж "Астерас Вулягмени" цената за чадър и шезлонг е 80 евро. На входа всеки носи маски въпреки високите температури, на земята са поставени специални стикери, за да се спазват необходимите разстояния.

У нас първият плаж, който отвори за посетители е в бургаския квартал Крайморие. Той вече посрещна първите си туристи този уикенд. На негто чадър и шезлонг струват само 5 лв. Има и работещи заведения, съобщи „Флагман”. Плажните принадлежности ще бъдат поставяни на 5 метра един от друг, за да се осигури достатъчно дистанция между летуващите. След ставането на всеки турист те ще бъдат дезинфекцирани.

Концесионерът Николай Димитров в последния месец усилено подготвяше ивицата за Лято 2020. Независимо от непрогнозируемият сезон той е инвестирал сериозни средства в основното почистване и обезпаразитяване на плажа. Напълно обновени са баните, в тях има монтирани дезинфектанти, закупени са и нови шезлонги.

 

 „Изпълнихме изискванията на Министерството на туризма и намалихме цените с 50 % от заложените в концесионния договор. Важно е да уточня, че когато посетиш плаж, не е задължително да ползваш принадлежностите. На първо място сме поставили здравето, комфорта и спокойствието на нашите посетители. Плажът се чисти ежедневно. И този сезон съм ангажирал висококвалифицирани спасители. Факт е, че през последните три години нямаме един инцидент”, каза още Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай