Борят се за живота на ранените край Лесово

Две жени са настанени в "Пирогов", а деветима - в ямболската болница

Борят се за живота на ранените край Лесово | StandartNews.com

Продължава битката за живота на двете най-тежко пострадали жени при вчерашната адска катастрофа край Лесово. В жестокия сблъсък, при който автобус се вряза в тир, загинаха трима души, 16 бяха ранени.

Две жени в изключително тежко състояние бяха транспортирани от ямболската болница с военния самолет "Спартан" до столицата. Лекарите в "Пирогов" правят всичко възможно за живота им, но рискът остава, съобщи снощи при настаняването им здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Нощта е преминала спокойно и за двете пострадали, съобщават от пресцентъра на "Пирогов". И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи  в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов".

Останалите ранени са настанени в Ямболската болница. Техният е брой е 9, те са настанени в три отделения.

"Двете пациентки, които са в "Реанимация", са в тежко, но стабилно състояние. Надявам се нещата да се развият благоприятно за тях. Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия", предстоят им операции. Трима са в "Хирургично отделение", те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата", заяви зам. -директорът на ямболската болница д-р Валентин Вълчев.Той, заедно с директора, са били уведомени около 6 часа сутринта за тежък инцидент с близо 20 ранени. Създадена е необходимата организация. Около 9,30 часа всички пострадали са били диагностицирани и хоспитализирани. Минути след това е пристигнал и здравният министър, който е създал необходимата организация за транспортиране на двете спешни пациентки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай