Борисов: Внимавайте с интеграцията на Скопие

Премиерът обяснява във Фейсбук защо правителството е взело решение да подкрепи евроинтеграцията на Северна Македония и Албания

Борисов: Внимавайте с интеграцията на Скопие | StandartNews.com

"На днешното правителствено заседание взехме решение да подкрепим започването на преговори на Република Северна Македония и Република Албания с ЕС, но ще настояваме те да спазват добросъседските отношения."Това министър-председателят Бойко Борисов обяснява във Фейсбук защо правителството е взело решение да подкрепи евроинтеграцията на Скопие и Тирана.

"България е последователна в подкрепата си за европейската перспектива на страните от Западните Балкани, тъй като процесът на присъединяване е ключов двигател за реформи и стабилност в региона.

България приветства и подкрепя препоръката на Европейската комисия за започване на предприсъединителни преговори както с Република Северна Македония, така и с Албания.

Същевременно, България не следва да допуска интеграцията на Република Северна Македония в ЕС да бъде съпътствана от европейска легитимация на държавно спонсорирана идеология на антибългарска основа", пише още Борисов в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай