Четвъртък,

Борисов: Ще имаме престижен ресор в ЕК

A
A
A

Не се притеснявайте, България ще има доста по-престижен ресор в новата Еврокомисия. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на обновената сграда на НСА в центъра на София. "Ще бъде и с три пъти по-добро финансиране от досегашното", допълни той.

"Сега повече работа и показване. Сложете им едни стари снимки, да видят какво е свършено, а пък после да си плямпат каквото искат", обърна се премиерът към ректора на Националната спортна академия (НСА) "Васил Левски" професор Пенчо Гешев.

Пенчо Гешев благодари на премиера за неговата лична заслуга за опазване на спортните имоти на академията.

"Така базата в Несебър е спасена благодарение на него, а на последното си заседание Министерски съвет я обяви за публична държавна собственост и вече няма кой да я открадне", посочи проф. Гешев.

Пред сградата на академията на улица "Гургулят" 1 той връчи на Бойко Борисов уникална снимка на Георги Аспарухов - Гунди.

"Колко е необходим той за българския футбол днес!", възкликна премиерът.

"Остана ни само един имот да оправим. Нека тези, които искаха да ги приберат, да говорят за корупция", каза още Борисов.

Сградата, която е на 85 години, бе обявена със средства по европейската програма "Региони в растеж".

Общата сума на проекта е 3 755 636, 28 лева От Европейския съюз идват 2,5 милиона, от Министерството на регионалното развитие - 525 хиляди лева, финансирането от НСА е 255 636, 28 лева.

По тази програма в България за двата програмни периода са влезли и ще влезнат около 1 милиард лева - за училища, детски градини и университети. Това е направено с 5 милиона, нали си представяте какво може да се направи с 1 милиард, заяви Борисов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички