Борисов: Морето във Варна е идеално за къпане /ОБНОВЕНА/

С него е и кметът Иван Портних

Борисов: Морето във Варна е идеално за къпане /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в морската столица Варна. Преди това той инспектира АМ Хемус и Балкански поток.

Премиерът Бойко Борисов направи днес инспекция на обновената пречиствателна станция за отпадни води на курорта "Златни пясъци“ заедно с кмета на Варна Иван Портних. 

"Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане.

Тази огромна пречиствателна станция е последната, с която прочистваме абсолютно всичко. Може да разкажете на жителите на гостите на Варна и целия регион, че всичко това отиваше в морето зад кея. Това е огромна станция. Затова не ни харесват. Десетилетия всичко е текло в морето.

Сега водата е чиста. Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората", заяви министър-председателят в живо включване в официалния му профил във Фейсбук.

"Това за младите хора ще бъде голяма придобивка, че като си дойдат от Запад няма да може да си познаят родината", заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов при инспекция на АМ "Хемус"

С джипа си премиерът премина през тресиран участък, на който предстои асфалтирането. "По време на пандемията нищо не спря", изтъкна Борисов.

Борисов остана доволен, че се върви мощно, както и че се работи по трасето и откъм Боаза. "Ти само ги огъваш тръбичките, гледай ние какво правим", каза Борисов към шефа на Булгартрансгаз" , тъй като в този момента минаваха покрай основите на бъдещ мост по "Хемус", а колоните за него са високи над 20 метра. Борисов припомни, че при предната визита са изливали колоните.

"Виждаш ли, само мостове", каза премиерът и поясни, че всеки месец се вижда напредък.

"Искам моите политически опоненти да си изберат един обект и да отидат и да кажат: "Това е факт благодарение на моите усилия и на нашата воля"., коментира още премиерът.

Шефът на Булгартрансгаз" Владимир Малинов пък изтъкна, че с довършването на "Хемус" ще се докара туризмът и в Северното Черноморие, който пък остана впечатлен от размерите на единия мост.

Борисов пък призна, че е приятно изненадан от напредъка само за 1 месец.  "Голям напредък. Браво.", обърна се той към работниците на място, като отбеляза, че на места остават само мантинелите.

"Заслужаваме да ни викат: "Оставка", щом правим такива работи", каза още премиерът и добави, че на този участък са се забавили малко заради археологията. Борисов похвали самите археолози, които работели много, били над 200 човека и се позаинтересува дали откриват интересни артефакти по трасето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай