Борисов: Как си братко мой? Слай: Студено е зимата

Борисов благодари на Силвестър Сталоун, че така щедро рекламира България в интернет

Борисов: Как си братко мой? Слай: Студено е зимата | StandartNews.com

Единственият недостатък, който холивудската звезда Силвестър Сталоун видял в България е, че през зимата тук става много студено. It does get cold in the winter (Наистина става студено през зимата), казва Слай и прави жест, с който показва, че мръзне…

Това бе само един от многото интересни моменти по време на тотално неформалната среща (макар и в сградата на Министерския съвет) днес между премиера Бойко Борисов и Сталоун. Актьорът е у нас, за да заснеме заключителни кадри от най-новия филм за неговия вечен герой Рамбо – „Последна кръв“. (Нещо като финал на историята за Рамбо, чиито първи епизод бе със заглавие „Първа кръв“…)

Борисов благодари на Силвестър Сталоун, че така щедро рекламира България в интернет. Слай отговори утвърдително и тогава показа, по актьорски, че не му харесва нашият зимен студ. Борисов, разбира се не остана длъжен: „А в северна Македония да не е по-хубаво? Там е още по-студено!“

„Ама зимата имаме Банско, Пампорово, Боровец. Световна купа по ски имаме. Всяка година. Европейска…“, хвали се Борисов.

Срещата започна с това, че двамата си напомниха как са се среща ли преди 11 години. А Борисов, с присъщия му непринуден стил вкарваше от време на време някоя дума или реплика на английски. Естествено!

Как си, братко мой (?!), бе първото обръщение на Борисов. „Обеща да научиш английски“, припомни му Силвестър Сталоун и го повтори. След това попита как е английският на Борисов, а премиерът скромно отговори: So, so! (Горе-долу – англ.).

„За 11 години нали видя какво е станало от предишния път?“, пита Борисов, а Слай се ограничава само до положително кимане (по английски, не по български, което щеше да е нелюбезно, предвид нашия обичай на кимане!). „И ти все си си Рамбо“, констатира премиерът.

Размяната на реплики, усмивки, кимания, жестове с ръце и пр. продължи с това, че Бойко Борисов показа на Сталоун снимката им от предишния път. „Тук сме… все още съм mayor (кмет – бел.прев.)! Я, я.“ „Ай римембър ю“, се чува от устата на Сталоун, с което казва, че си спомня Борисов.

 

„Харесва ли ти България? Променила ли се е“, пита премиерът, а това дава повод на Слай да говори по-надълго: „Да, виждам, виждам. Аз се фокусирам върху филмовия бизнес, и работниците са много по-добри днес (more sophisticated – бел.авт.).“ И хвали майсторите по декорите, че са построили за две седмици нещо, което в Америка би отнело два месеца. Очевидно нашите работници не са толкова мързеливи…

„Истина е! В новия „Рамбо“… Рамбо живее в такива пещери, които са около километър дълги. И там става една гигантска битка, в пещерите. И българските работници посториха този километър дължина ей така“, казва Сталоун и щраква с пръсти.  

А Борисов изглежда най-доволен когато Слай му показва първия трейлър на новия филм за Рамбо. Там се чува и неговият неповторим, мъжкарски глас: There is nothing... they can do to stop him! (Не могат да направят нищо…, за да го спрат!)

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай