Бобокови платили голямото плюскане в галерията

Съпругата на Пламен подкрепяла скандалната Ода Жон

Бобокови платили голямото плюскане в галерията | StandartNews.com
  • Съпругата на Пламен - Христина, подкрепяла скандалната Ода Жон

Бобокови стоят за най-скандалния банкет в новата ни история - голямото плюскане в Националната художествена галерия, разкри агенция ПИК. Вечерята, която всички у нас нарекоха Голямото плюскане, бе представена като пърформанс от организаторката Ода Жон - вдовицата на световно известния художник авангардист Йорг Имендорф.

ВИЖ ОЩЕ: Голямото плюскане в Галерията било платено

Оказа се, че тя е докарана за странното събитие у нас от Хриcтинa Бoбoкoвa - cъпругaта на по-малкия от двамата обвинение за участие в престъпна група по аферата с италианския боклук - Пламен.

Бобокова, се изживява като меценат, галерист и куратор. Тя не крие, че смята Михаела Дановска, известна с артистичния си псевдоним Ода Жон, за свое лично откритие. Изцяло я подкрепя и съдейства за популяризирането й в България, съобщи още ПИК.

Банкетът втрещи преди две години България. Стотината ВИП гости на Ода Жан насядаха край пищни мяси и се нахвърлиха като невидели върху платата. Те бяха оформени като огромни русалки и самодиви, върху голите части на които бяха подредени пилета, луканки и какви ли не още месни деликатеси. Събитието бе представено като пърформанс, наречен "Натюрмортна вечеря". Държавният музей е съкровищница, представете си някой да плюска под погледа на Мона Лиза, възмути се Вежди Рашидов.

През уикенда съдът остави Атанас Бобоков в ареста, а Пламен Бобоков бе пуснат под гаранция от 1 милион лева. При обиските в дома на Атанас Бобоков бе открита снимка, на гърба на която е залепен списък с имена на знакови бизнесмени от прехода, някои от които убити. Срещу всяко име са записани пари като сумите варират от 20 до 650 милиона в левове и в евро. В къщата на Пламен Бобоков пък бе намерена снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор по производство за обвинение на Васил Божков за тежко престъпление.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай