Блокираха "Хемус", следва "Тракия" (ОБНОВЕНА)

Затвориха пътищата за Благоевград и за София, пускат по 20 автомобила на час

Блокираха "Хемус", следва "Тракия" (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Протестиращи блокираха автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Белокопитово". Затворени са платната и в двете посоки. Осигурен е коридор за спешни случаи, но вече започнаха да се трупат големи колони от чакащи тирове, предаде Канал 3.

Шуменци протестират с искане за по-добър живот, намаляване на броя на депутатите и минимална заплата от 750 евро.

Затворен е и международният път към ГКПП "Лесово“ в района на село Тенево, където е сборният пункт на протестиращите от Сливен и Ямбол. Блокадата е на пътя до пистата на Тенево, при това още преди да пристигнат очакваните автомобили от Сливен. Те са над 100 и пътуват към Тенево под полицейски ескорт.

Част от ямболските автомобили вече се отправят и към магистрала "Тракия". Очаква се тя да бъде блокирана край Бургас. Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи. Те са образували километрична колона.

Над 300 автомобила блокираха пътя за Гърция край Кърджали. Протестът започна от стадиона в областния град, премина по бул. "Беломорски" и се отправи по посока на кръстовището на спирка "Джебел", където за 20 минути хората слязоха от колите си и блокираха и двете платна на пътя за Гърция.

На другия край на България протестиращи затвориха пътя за Банско и Разлог. Жители на двата града се обединиха и точно по обяд затвориха пътя. Те дори се спречкаха с полицаите, но в крайна сметка успяха да блокират пътя и в двете посоки – както към Банско, така и към Симитли (съответно за София и Благоевград). През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на пътя. Намеренията им са да продължат по този начин до 15 ч. Организаторите категорично заявиха, че протестът им не е политически, а е насочен срещу всички партии, управлявали страната след 10 ноември 1989 г.

За момента няма блокирани гранични пунктове на страната, обявиха от МВР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай