Петък,

Бит фелдшер от спешна помощ търси спокойна работа

От: Редактори, кадър БНТ -
A
A
A

Фелдшерът Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина на пациентка с високо кръвно във варненското село Каменар, каза, че след като напусне, отива на борсата и от Нова година ще има спокойна и сигурна работа.

Служителят от Спешна помощ каза пред БНТ, че в дома на пациентката си в с. Каменар бил посрещнат с обиди на български и ромски език.

"Реших да се върна, защото знам, че случаят не е спешен и да потърся съдействие от полиция да няма агресия и побоища над мен. Ромът започва да ме блъска и да ме обижда. Аз влязох, прегледах майка му, премерих ѝ кръвното, поставих ѝ мускулно инжекции", обясни той.

На място е пристигнал полицейски екип. "След като приключих с тях отидох във второ районно управление и подадох жалба. Това е второто посегателство срещу мен. Напускам системата на Спешна помощ. Отивам на борсата и от Нова година ще си имам сигурна, спокойна и добра работа", обеща фелдшерът.

Фелдшерът добави, че не е имал други проблеми в Каменар и с тази пациентка. Проблемът бил човекът, който го е посрещнал - нейният син.

"Изключително неприятен и тревожен инцидент. Аз до онзи ден бях сравнително спокойна, защото нямаше такъв инцидент с физическо посегателство над наш служител. За съжаление се случи. Макар и да са редки тези инциденти с физическо насилие, словесните атаки, вербалното насилие са ежедневие в нашата работа", заяви Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички