Байер с 50 000 лв. дарение на МЗ за борбата с вируса

Байер дарява 48 900 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане на болничното лечение на граждани, заболели от COVID-19 на територията на страната

Байер с 50 000 лв. дарение на МЗ за борбата с вируса | StandartNews.com

Разпространението на COVID-19 продължава да е сериозно предизвикателство с голям брой на заразените и много здравни специалисти и работници, изложени на ежедневен риск. В светлината на тази глобална криза, Байер подпомага редица държави за лечение на пациенти, както и за облекчаване на натиска върху претоварените здравни системи чрез свои продукти, техническо оборудване, парични дарения, обмен на знания и доброволчество от страна на служители. 

В България Байер дарява 48 900 лева на Министерство на здравеопазването за подпомагане на болничното лечение на граждани, заболели от COVID-19 на територията на страната.

„Тази неочаквана ситуация ни поднесе ценен урок по всеотдайност и хуманност. Благодарим от цялото си сърце на медицинските специалисти в България, които са пример за достойно поведение и въплъщение на тези ценности. И оставаме с вяра, че нашата подкрепа ще допринесе по най-ефективния начин за общественото здраве.“, каза Екатерина Карпузова, Управител на Байер България и Търговски директор Фармацевтични продукти. 

Нашата цел е в този труден момент да подкрепим усилията за грижа и превенция на населението, включително медицинските специалисти, които са на първа линия. Байер ще продължи да разглежда възможности за оказване на помощ на обществото, както и да се фокусира върху осигуряване на непрекъснат достъп до продуктите и животоспасяващите си медикаменти за всички пациенти, лекари и земеделци в България, както в цял свят. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай