Понеделник,

Барабаш ще снима филм за Банско

От: Failed to load user -
A
A
A

Банско. Павол Барабаш е готов да направи филм за Банско. Той посети курорта и се срещна с кмета Георги Икономов. Словакът е един от най-успешните режисьори на документални филми за приключения, пътешествия и екстремни спортове. Награждава е многократно за своите ленти. Пристигна в града под Тодорка, за да се запознае с културно-историческите и туристически забележителности.

На срещата градоначалникът и режисьорът обсъдиха идеята за създаването на филм, който да разгръща историята на Банско, пречупена през неизменното присъствие на красивата Пирин планина. Барабаш има над 180 международни награди за създадените от него документални ленти. Словакът посещава страната ни по повод провеждащия се от 3 до 6 февруари в София киномаратон с негови филми.

Той е носител на редица отличия от провеждания в Банско Международен фестивал на планинарското кино „Банско Филм Фест". „Колкото повече пътувам по света, толкова повече осъзнавам, че в планините хората навсякъде си приличат – те са сърдечни, открити, склонни да ти помогнат във всяка ситуация...", твърди Барабаш.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички