Българите в Одрин ужасени! Какво решение взеха

Евтината шопинг дестаниция вече е в миналото

Българите в Одрин ужасени! Какво решение взеха | StandartNews.com

Още един мит, свързан с евтиното пазаруване, вече е развенчан.

Все повече българи остават разочаровани след посещение в една от най-предпочитаните за шопинг турски градове, а именно Одрин, пише Флагман.

Българин е останал шокиран от цените, а и от все по-грубо отношение към българите. 

Митовете за уж ниските цени в Турция все повече започнаха да се разбиват пред реалността.

Дори това да е било вярно някога, то при 71 % годишна инфлация за 2023 вече не е така.

Граничният град от десетилетия е известен сред нашенци като шопинг дестинация. Българската реч по улиците и магазините през уикендите преобладава, дори и местните го владеят почти перфектно, табелите също са написани на нашия език. През последните години обаче се забелязва негативна тенденция – поскъпване на всичко и нахалното поведение на иначе известните с гостоприемството и отзивчиво отношение търговци.

„Преди беше евтино и имаше смисъл да се ходи на пазар. Сега не е така. Не си заслужава чакането на границата, освен ако не е само за разходка. Цените са изравнени с нашите. Преди ходехме за баклавата, а сега тя струва почти колкото в Истанбул. А в малка закусвалня платих повече, отколкото на брега на Златния рог“, жалват се нашенци . 

„Турците по принцип са известни с гостоприемството си. Спор няма. Но в Одрин търговците като че ли това малко се промени. Може би се дължи на многото клиенти от България и Гърция. Изнагляха. Не свалят от цените, както преди, няма го и това топло посрещане“, написа още те.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 7 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи