Българите щурмуват съседите за почивните дни. Къде ще са тапите

Тези, които ще се отправят към Гърция, ще се радват на хубаво време

Българите щурмуват съседите за почивните дни. Къде ще са тапите | StandartNews.com

Поради наближаващите почивни дни, българи отново ще щурмуват съседите. 

25 000 българи ще празнуват Независимостта в Гърция. Това прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред „Телеграф“. 8000 българи се очаква да се отправят към Турция, както и много хора ще празнуват в съседна Сърбия в рамките на трите почивни дни около Деня на независимостта. Тогава се събират събота, неделя и понеделник почивни дни за празника. Според Драганов ще има много пътувания и в страната, и затова се очакват задръствания по магистралите и тапи по границите.

Тези, които ще се отправят към Гърция, ще се радват на хубаво време. Началото на септември бележи края на активния летен туристически сезон в южната ни съседка. Заради близостта с България и заради благоприятния климат морските преживявания могат да се удължат с поне още месец, месец и половина. Нашите сънародници се възползват от топлото време, като за плаж няма проблем често и до средата на октомври. Още повече че все по-масово българите притежават имоти там и това им дава възможност да отскачат много често до Гърция.

След края на пиковия сезон цените за настаняване не намаляват драстично. Има, разбира се, по-изгодни предложения, но през последните години се наблюдава почти постоянна натовареност на легловата база. Ако апартамент през юли и август е струвал 120-150 евро на вечер, то през септември няма да падне с повече от 20 на сто или около 24-30 евро по-евтино. 

Според член на групата „Кулата-Промахон“, една от най-големите за пътуване във Фейсбук, в Гърция ще става само по-скъпо и трудно. Примерно вече да се отиде на хубав плаж трябва задължително да се резервира и то понякога и с дни по-рано. Също така трябва да има консумация, като лимитът расте и вече има и по 50 евро на човек. И това е на Халкидики, а не на някой световен остров от сорта на Миконос и прочие. Хотелите също поскъпват, макар и по-бавно.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай