Август идва с нестабилно време

През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево

Август идва с нестабилно време | StandartNews.com

Месец август ще започне с нестабилно време. Студен циклон ще премине през страната през почивните дни.

Утре - 1 август - ще има повече превалявания, а температурите ще са 30-33 градуса, съобщи пред БНТ синоптикът от Националния институт за метеорология и хидрология Красимир Стоев.

Студен атмосферен фронт предстои през почивните дни. Преобладаващите температури в неделя ще са между 25-30 градуса, по-ниски от обичайните. Към 8-9 август отново се очакват превалявания.

През първото десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива и вероятността за превалявания остава, особено за източните райони. С малки колебания, в повечето райони температурите ще бъдат около и малко по-ниски от обичайните за периода. Относително по-стабилно, предимно слънчево и спокойно, с по-малка вероятност за валежи, ще бъде около средата на десетдневието. Температурите ще се повишат и станат по-високи от средните за периода, без да достигат екстремни стойности.

През по-голямата част от второто и третото десетдневие по-голяма е вероятността атмосферата да се запази относително стабилна.

През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево, Краткотрайни превалявания са възможни в средата на десетдневието. Относително по-високи ще са температурите през първата половина от десетдневието, впоследствие слабо ще се понижат, но пак ще са близки до обичайните.

През третото десетдневие температурите ще останат близки и малко по-високи от климатичните норми, въпреки че през втората половина от десетдневието постепенно ще се понижават. Вероятност за валежи има около 22 август и към края на месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай