Архитектът на "Триадица" с оставка заради Людмил

Кметът на района Димитър Божилов най-после проговори за трагедията

Архитектът на "Триадица" с оставка заради Людмил | StandartNews.com

https://dimitarbozhilov.com/wp-content/uploads/2019/08/bozhilov-za-men-thumbnail-360x220.pngКметът на район „Триадица” Димитър Божилов най-после проговори за трагедията с 16-годишния Людмил, който издъхна в ръцете на баща си, след като стъпи на шахта с оголени кабели и бе поразен от токов удар.

ВИЖ ОЩЕ: Фандъкова посочи виновния за кабела убиец/ОБНОВЕНА/

Главният архитект на район "Триадица" Иван Шишков е заявил, че ще напусне поста си, съобщи Божилов на брифинг. Той обясни, че издадената бележка, която е послужила пред ЧЕЗ за сключване на договора с павилиона на "Гешов", не е подписана от Шишков. "Тя е била издадена и подписана в период, когато главният архитект на общината не е бил на работа, кой я подписвал, каква е връзка и съпричастността ще констатират разследващите органи. Аз разговарях, с главния архитект, който заяви, че ще напусне района", заяви Божилов и допълни, че оттеглянето му е с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка.

По рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова повтори, че многократно е искала от кмета на „Триадица” да премахме незаконни обекти, но реакция нямало. Община "Триадица" е отговорили на тези писма с работа на терен, обяви Божилов. По думите му става въпрос за 23 обекта - реклами, маси, столове, като от тях 11 не са били налични към момента на проверките, останалите 6 не са с точни координати, въпросните павилиони обаче при болница "Иван Рилски" не са били в този списък. "Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законообразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимателно и тази преписка не фигурираше там", каза още той и прехвърли вината за всичко върху  предшественика си от ГЕРБ: "наследих тежко наследство". Божилов е от Демократична България.

"Не само като чиновници, но и като хората бяхме потресени от случилото се. Ние както всички искаме истината да излезе наяве", заяви още районният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай