Арестуваният шеф на Трето РПУ влезе в болница

Самуил Хаджиев се е оплакал от болки в бъбреците

Арестуваният шеф на Трето РПУ влезе в болница | StandartNews.com

Арестуваният началник на Трето РПУ Самуил Хаджиев е сменил килията с болнична стая, съобщи TrafficNews. Веднага след като Окръжен съд му наложи най-тежката мярка "Задържане под стража", полицаят се е оплакал от болки в бъбреците и бил откаран в болница.

Само преди седмица в същото отделение бе настанен и директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. В петък той е бил изписан. Заради влизането си в болницата полицейският началник се размина със зам. министъра и кадровика на МВР. И до днес все още не е ясно с какво съдържание е била заповедта, донесена от министъра.

Утре Апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Данаил Димитров и Симеон Иванов. Тримата са обвинени за множество престъпления.

На 19 май при зрелищни арести бяха задържани началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и още шестима полицейски служители. Акцията бе на Окръжна прокуратура - Пловдив и Вътрешна сигурност. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Последваха и обвинения за отвличане, опит за кражба, престъпления срещу правосъдието и незаконно държане на боеприпаси.

Едно от най-сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад в асеновградското село Болярци. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай