Апокалипсис в страната! Един град е под вода, в друг яйца падат от небето

Прогнозите на синоптиците вече са факт

Апокалипсис в страната! Един град е под вода, в друг яйца падат от небето | StandartNews.com

Прогнозите на синоптиците за мощни бури с гръмотевици и градушки вече са факт.

Адът започна! Страховита градушка потроши коли и спря тока в страната

Градушка, колко топка за тенис на корт в с. Капиново. Градушка със същите размери падна и в Шумен около 19:30 ч. Само за около 20 минути паднаха 14 литра на квадратен метър дъжд, придружен с градушка с размер на двулевова монета. Близо 20 са получените сигнали за наводнени помещения, мази, паднали дървета и клони, закъсали автомобили и наводнени пътища. Това наложи всички екипи на пожарната в областния град да работят по отстраняване на щетите от бурята, предава Нова.

Силна буря с градушка премина над Правец. Ледени късове с големината на яйце са се изсипвали в продължение на 20 минути, съобщи Би Ти Ви. Стихията е унищожила дървета и овощни градини.

Пороен дъжд и градушка паднаха тази вечер и в Ловеч. За 20 минути над града са се излели 25 литра на квадратен метър. Наводнени бяха улици, закъсаха автомобили, унищожена е реколта, има прекъснато електрозахранване, пише БНР.

Градушка падна и в Летница. Кметът Красимир Джонев поясни: "Падна градушка с големина от лешник до среден орех в продължение на около 10 минути.  Две трети от плодовете на дърветата са по земята. Зеленчуците в градините на хората са унищожени около 50%. Това са щетите, за които имаме информация в момента. Няма пострадали хора, нито животни, инфраструктура унищожена няма".

Освен в община Ловеч от бурята е прекъснато и електрозахранването в общините Летница и Угърчин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай