АПИ: Карайте разумно през почивните дни

От Агенцията съветват гражданите да ползват и алтернативни маршрути

АПИ: Карайте разумно през почивните дни | StandartNews.com

Във връзка с очаквания интензивен трафик в края на работната седмица и предстоящите три почивни дни около 24-ти май, от Агенция "Пътна инфраструктура"(АПИ) апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост.

От Агенцията съветват гражданите да ползват и алтернативни маршрути, да спазват правилата за движение, да не предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. Според АПИ рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" в петък и събота /21 и 22 май/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за Бургас и една за София. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В понеделник и вторник /24 и 25 май/, когато много шофьори ще пътуват към столицата ще има две ленти за София и една за Бургас.

В 2-километров участък на територията на област Бургас /от 334-ти до 336-ти км/ на АМ "Тракия" в платното за София движението ще е в една лента поради ремонтни дейности на настилката в активната и аварийната лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта - 70 км/ч.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на АМ "Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел "Чирпан - Изток" на АМ "Тракия" по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел "Стара Загора - Кольо Ганчев", който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел "Стара Загора", където шофьорите ще продължават по АМ "Тракия".

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел "Стара Загора" на АМ "Тракия" по път I-5 до пътен възел "Стара Загора - Кольо Ганчев". От там по път II-66 ще продължават до пътен възел "Чирпан - Изток", за да се качат отново на АМ "Тракия".

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ "Тракия" е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ "Хемус" в посока Монтана и Видин са проходът "Петрохан" и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Струма".

При предходните почивни дни за Великден в последния работен и първия почивен ден /29 и 30 април/ близо половин милион превозни средства излязоха от София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай