Апелативният съд остави Николай Банев в ареста

Съдът прецени, че Банев може да повлияе на свидетелите или да се укрие от правосъдието

Апелативният съд остави Николай Банев в ареста | StandartNews.com

Николай Банев остава в ареста, реши днес Апелативният специализиран съд. Магистратите гледаха мярката на Банев по негова жалба.

Той е обвинен в източване на 1.3 млрд. евро от предприятията, на които е собственик. Част от фирмите той е продал за скрап. Предстои в рамките на делото срещу него да бъдат отворени над 100 банкови сметки на Банев, съпругата му Евгения и управляваните от тях фирми.

Съдът прецени, че Банев може да повлияе на свидетелите или да се укрие от правосъдието, тъй като разполага с достатъчно пари за това. Не беше уважено и искането на защитата за по-лека мярка за неотклонение поради лошите условия в ареста, които влияят на здравословното му състояние.

Адвокат Христо Ботев каза, че още другата седмица ще искат изменение и на мярка на съпругата на Николай Банев. „Знаете, че Евгения се кандидатира за евродепутат, сега оттук нататък пък да видим нашата държава как ще подходи да ѝ осигури нормални условия да си провежда предизборната кампания.

Николай Банев и съпругата му Евгения бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура през декември миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай