Ангелов и Балтов при Каролев. Борисов ги прати

Обсъжда се вариант икономистът да бъде транспортиран към София

Ангелов и Балтов при Каролев. Борисов ги прати | StandartNews.com

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов и шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов отиват в болницата в Разлог, за да помогнат на Владимир Каролев, който бе открит след 12 часа издирване в много тежко състояние под връх Тодорка. Икономистът, който е запален планинар, карал сноуборд в Пирин, в района на Жабешкото езеро, но паднал. Открит е по чудо от спасителите, които тръгнали да го търсят в зоните без GSM-обхват, след като не го намерите в останалите части под върха.

ВИЖ ОЩЕ: Каролев с мозъчно-черепна травма: падал 400 метра

Каролев бе откаран в болницата в Разлог. В момента той е в хирургичното отделение с множество травми и тежка черепно-мозъчна контузия. След разпореждане на премиера в оставка към нея пътуват проф. д-р Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов, съобщиха от здравното министерство. Ангелов е коремен хирург, Балтов - ортопед.

ВИЖ ОЩЕ: Откриха Каролев в безсъзнание, било чист късмет

Обсъжда се вариант Владимир Каролев да бъде транспортиран към София.

"Владимир Каролев от години кара сплитборд и съм сигурен, че има туристическа застраховка за инциденти в планината", коментира пред Би Ти Ви Горан Иванов, приятел на икономиста. Според него най-вероятната причина за инцидента е падане, а не технически проблем в екипировката.

ВИЖ ОЩЕ: Издирват Владимир Каролев в Пирин

По думите му Каролоев винаги кара по ръба на улеите, така че при лавинна опасност да не бъде засегнат. Иванов допълни, че финансистът всеки път е добре екипиран в планината – носи протектори, каска и допълнителни системи за сигурност с вграден GPS.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай