Отстраниха тримата болнични шефове (ОБНОВЕНА)

Директорът на Педиатрията д-р Димитър Русинов, както и шефът на "Пирогов" - проф. Асен Балтов влязоха в сградата на МЗ

Отстраниха тримата болнични шефове (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

По нареждане на Борисов директорите на Специализираната болница за активно лечение по детски болести, на болниците "Пирогов" и "Лозенец" са временно отстранени от постовете си.

Мярката е приложена и на тримата директори, докато приключи разследването, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов след среща между тримата директори и здравният министър Кирил Ананиев.

Русинов увери, че ще окажат пълно съдействие с документация по време на проверките.

Съдействаме максимално на проверките, каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. 

Директорът на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов се въздържа от коментар.

„Искам Ананиев да отстрани всички директори на болници, замесени в процеса със смъртта на тригодишното дете. Говорете с прокуратурата да полазват ВМА за експертизите, трябва да има възмездие, заяви премиерът преди началото на днешното правителствено заседание.

"Незабавно да се махат оттам, докато свършват проверките и се намерят виновните. Направихме детски отделения, толкова пари за здравеопазване се дават“, добави още той, видимо ядосан. Борисов разговаря тази сутрин с родителите на починалото момченце. След като ги изслуша, премиерът упрекна лекарите:

"Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи - да бъде направено днес. Това бездушие, да гледа детето и…, разстроих се… Незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова. Ние само отпускаме пари, само плащаме и ефектът е разплакани родители при мен. Ако това е правилно...".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай