Аквапаркът в София ще бъде готов до ноември

Водната атракция ще бъде в парк "Възраждане", а до момента е изградена на 80%

Аквапаркът в София ще бъде готов до ноември | StandartNews.com

Строителството на първия аквапарк в София ще приключи в началото на ноември. Това съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности. Водната атракция ще бъде в парк "Възраждане", а до момента е изградена на 80%.

"Очаквам до 5 ноември да приключат строителните дейности, след това да започне приемането на обекта, узаконяването на басейна, така че до края на тази, началото на следващата година да заработи закрития басейн. Следващото лято децата и всички софиянци ще се радват на този публичен аквапарк", заяви Фандъкова.

Строителството на аквапарка започна в края на януари. По проект на терен от 25 дка ще бъдат изградени 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен.

Проектът предвижда 2 водни пързалки тип "ролба" с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см. В зоната ще има закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището "Баталова воденица".

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подход.

Специална атракция ще бъде съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 метра. В централната зона на парка пък ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай