Адската жега се засилва. Кога идва разхлаждането

Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София - около 35°

Адската жега се засилва. Кога идва разхлаждането | StandartNews.com

Времето днес отново ще бъде слънчево и горещо. След обед над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София - около 35°.

В планините ще бъде слънчево и топло, след обед над източните райони с купеста облачност, но само на изолирани места е възможно да превали. Ще духа слаб и умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на изолирани места след обед е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя и през първата половина на новата седмица ще е слънчево и много горещо. Временни увеличения на облачността ще има в неделя, без валежи. Ще е почти тихо или със слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат още и към вторник-сряда максималните на места ще надхвърлят 40°. Към четвъртък-петък ще се задържи горещо и предимно слънчево, но в следобедните часове ще има по-значителна купеста облачност и се повишава вероятността на места да превали и прегърми. Все пак в петък дневните температури слабо ще се понижат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай