Петък,

7 пъти по-малко пътници в транспорта

От: Редактор -
A
A
A

"Намалено е търсенето на карти за градския транспорт в София, сериозно е намалял и броят на пътуващите. Пътникопотокът в метрото се е свил близо три пъти спрямо обичайния за това време на годината. В по-сериозните дни и седмици на пандемията пътниците бяха паднали седем пъти". Това отчита директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНР.

От вчера контрольорите в градския транспорт на София вече не продават билети. Заради COVID обстановката шофьорите и ватманите все още не продават билети.  

Билети могат да се закупуват както от касите на Центъра за градска мобилност, така и от клоновете на „Български пощи“ и от тотопунктовете в столицата, уточни Димитър Дилчев и припомни, че от средата на лятото е така, тоест това са допълнително над 300 пункта за закупуване на превозни документи.

Той прикани гражданите своевременно да се снабдяват с превозни документи „и така постепенно да се нормализира процесът“.

За Относно новата тикет система Дилчев обясни, че в тестов режим е видеонаблюдението, а поетапно ще бъдат пускани и други части от нея. Според договора системата следва да заработи в пълния си обем до средата на май, каза шефът на ЦГМ.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички