3,7 млн. вложени в детски градини в район Витоша

Над 80 млн. лв. инвестираме в образование - строителство и ремонт на детски градини и училища

3,7 млн. вложени в детски градини в район Витоша | StandartNews.com

Над 3,7 млн. лв. са инвестициите в ремонт и строителството на нови детски градини и училища в район „Витоша“, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителните работи на нова сграда на 37-а детска градина в кв. „Павлово“.

В детската градина ще има място за три нови групи и физкултурен салон. „За да можем да направим това разширени тук, придадохме един общински терен, на който да се построи детска градина“, заяви Фандъкова и добави, че проектът, се финансира изцяло от общинския бюджет и възлиза на малко над 1 млн. лв. Предстои това лято да бе ремонтирана и старата сграда на детската градина и да бъде подменена електрическата инсталация, отбеляза столичният кмет, цитирана от Агенция Фокус.

„Образованието е ясен приоритет. Там, където има възможност, обособяваме терени и започваме инвестиции. В „Манастирски ливади - Запад“ вече работим по предоставянето на един голям терен от фонд „13 века България“ на Общината, за да можем да проектираме и изградим училище и детска градина. Този проект ще помогне изключително много на района както от гледна точка на места в детски градини, така и на места в училищата. Общо инвестициите в такива сгради само за район „Витоша“ са над 3,7 млн. лв.“, посочи Фандъкова.

„Над 80 млн. лв. инвестираме в образование - строителство и ремонт на детски градини и училища. Част от тези средства насочихме към район „Витоша“, каза още столичният кмет.

Фандъкова заяви, че грижата за града минава през грижа за семействата и децата - най-важното за всяко семейство е къде и при какви условия се обучава и възпитава неговото дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай