32 камери ще дебнат на Женския пазар

До две седмици трябва да бъдат инсталирани нови 32 камери в частта на Женския пазар, която съвсем наскоро се обнови

32 камери ще дебнат на Женския пазар | StandartNews.com

До две седмици трябва да бъдат инсталирани нови 32 камери в частта на Женския пазар, която съвсем наскоро се обнови. Това е участъкът от ул. „Кирил и Методий“ до бул. „Сливница“, където са концентрирани сергиите за плодове и зеленчуци.

От общинското дружество “Пазари Възраждане“ коментират, че допълнителното видеонаблюдение, както и разкритият преди време офис на 3-то Районно полицейско управление, ще допринесат още повече за сигурността в района. А статистиката през последните години показва намаление на извършените престъпления на Женския пазар.

Подмяната на устройствата, извършващи 24-часово видеонаблюдение на Женския пазар е част от довършителните дейности от ремонта на участъка от ул. „Кирил и Методий“ до бул.„ Сливница“.  До момента са боядисани 181 сергийни маси, поставени са нови тенти и лед осветление, включително и по алеите на пазара, като също са подменени настилките и видимите части на наземните контейнери за отпадъци.

Безспорно, за сигурността на преминаващите през Женския пазар около 60 хил. посетители дневно, по данни на „Пазари Възраждане“, ще повлияе инсталирането на 32-те нови камери, като заедно със старите - те ще станат общо 64, уточни Драгомир Димитров, изп.-директор на общинското дружество.

Общо около 120 са камерите на двата големи пазара - Женския и „Димитър Петков“, които общинското дружество управлява. Изп.-директор на „Пазари Възраждане“ Драгомир Димитров подчерта и усилията за утвърждаването на Женския пазар като модерна градска територия, позната не само като място за пазаруване, но и за социални и културни изживявания.

На 22 юни предстои поредното издание на „София винил фест“, предстои да се разработи и мобилно приложение, фокусирано към чужденците, което ще рекламира Женския пазар.

Изп.-директор на „Пазари Възраждане“ Драгомир Димитров допълни, че се работи и по идеята за доставка на продукция от производители, представени на Женския пазар, осъществявана чрез сайт за електронна търговия.

Николай Стойнев - председател на постоянната комисия по икономика и собственост към Столичния общински съвет, отбеляза, че през последните години всички дружества инвестират в обновяване на пазарните си площадки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай