3 млн. за ремонта на изгорелия мост на "Струма"

Магистралата остава затворена и днес в участъка между Дупница и Бобошево

3 млн. за ремонта на изгорелия мост на "Струма" | StandartNews.com

Магистрала „Струма” остава затворена и днес в участъка между  Дупница и Бобошево. Причината е пожарът, който нанесе щети на надлеза в района. Трафикът е интензивен още от 8 часа. Снощи в района имаше близо 6-километрова колона от автомобили.

По маршрута има необходима сигнализация, която указва затворения участък. Съветът към шофьорите е, когато стигнат до Бобошево да се качат на АМ „Струма” и от там да продължат към Благоевград. Много от шофьорите пропускат тази отбивка, с което удължават своя маршрут.

Конструкцията е част от ЛОТ 2 на магистралата. Повредите са сериозни - по колоните на моста, по лагерите, които осигуряват еластичност на съоръжението, по отводнителната инсталация.  Отстраняването на щетите ще отнеме време, но все още не е ясно колко.   

Разходите за ремонта на обгорелия мост на автомагистрала „Струма“ близо до Дупница може да достигнат 3 млн. лв., съобщи "Монитор". Според експерти са нанесени тежки поражения на 3 греди и 13 колони на съоръжението. На едното платно на моста са обгорени 3 отвора, а на другото - два. Лагерите компенсиращи температурните деформации на съоръжението през зимата и лятото са изгорели напълно. За колоните, които са с диаметър 1,50 м със сигурност ще се наложи да бъдат укрепвани допълнително, което ще увеличи обиколката им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай