2900 лв. сметка за парно? Лъжат ли ни?

Омбудсманът Диана Ковачева с препоръки за фактурите на столична "Топлофикация"

2900 лв. сметка за парно? Лъжат ли ни? | StandartNews.com

Аз съм на парно, моята сметка е по-висока от предишния отоплителен сезон. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ на NOVA омбудсманът на Република България Диана Ковачева по повод хаоса със сметките за парно в столицата.

В репортаж абонат на столичната „Топлофикация“ заяви, че е щяла да получи инфаркт, когато на първа страница на сметката си е видяла сума от 2900 лв. 

„Жената е щяла да получи инфаркт от първа страница на фактурата - информацията е неясна и подвеждаща“, посочи Диана Ковачева. „Получавате фактурата, на първа страница виждате, че трябва да плащате хиляди лева, едва на втора страница може да видите на специалната фактура колко трябва да доплащате. Първо, информацията е подвеждаща -. виждате една голяма сума на първа страница, която трябва да платите. Това не е сумата, която дължите“, посочи омбудсманът.

„Пратих препоръка информацията да бъде ясна, разбираема, не подвеждаща, такива са изискванията – не е ясно какво плащате. Когато хората не могат да разберат какво плащат, те не могат да защитят правата си“, добави Диана Ковачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай