200-ватовият ТУЛИУМ е първенец по мощност и прецизност в лазерната простатна хирургия

200-ватовият ТУЛИУМ е първенец по мощност и прецизност в лазерната простатна хирургия | StandartNews.com

В България само специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД работят с прогресивната технология. 3 филиала в страната – София, Варна и Стара Загора

Българските мъже имат достъп до най-високия клас в лечението на простатата – изпаряване на жлезата с Тулиум лазер 200 вата. Технологията е четвърто, последно, поколение лазерна система. За да се измери еволюцията й, е достатъчно да се сравни градацията на мощността при предходните три поколения – започва едва от 80, преминава през 120 и 150 и днес достига 200 вата. Този технологичен скок в мощността, комбиниран с водеща прецизност, прави Тулиум 200 вата абсолютен лидер сред съществуващите лазерни системи.

Технологичните параметри имат пряко отношение към резултатите. Колкото по-мощна е енергията, толкова по-голяма е ползата за пациента, а именно – времето под упойка значително се съкращава, увеличава се скоростта на изпаряване на простатната тъкан, премахва се ограничението за големината й.

Огромно предимство на Тулиум лазер 200 вата е и, че позволява на хирурга да работи с най-щадящата техника в лазерната простатна хирургия – вапоризация, или изпаряване. Жлезата се обработва милиметър по милиметър до самата капсула без рязане и без използване на допълнителни инструменти, както е при по-нискомощните лазери. Така могат да бъдат оперирани мъже, на които им е била отказана операция по другите методи заради висок анестезиологичен риск или опасност от кръвопреливане. Пациентът се изписва на следващия ден с препоръка 7-10 дни да спазва известен режим, изключващ сериозни физически натоварвания, напъване и вдигане на тежести.

Мъжете с увеличена простатата живеят в ежедневен дискомфорт, причинен от уринарните смущения. Макар и да отлагат максимално оперативното лечение, при мнозина то е безалтернативно. Лазерната хирургия с Тулиум е методът, който безкомпромисно възстановява нормалното уриниране без значение от придружаващите заболявания на мъжа. След премахването на ненужната простатна тъкан струята на урината се променя внушително: тя отново е силна, непрекъсваща и без затруднения, както в младостта на мъжа. Нощните ставания намаляват и постепенно изчезват. А мъжете с постоянен катетър след операцията нямат никаква необходимост от него.

За лечение с Тулиум лазер в България може да се консултирате в лазерна хирургия на простатата® към медицински център ЛЕЙЗЪР МЕД в София, Варна и Стара Загора. Провежда се пълен преглед на простатата на цената на консултация. Включва: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай