10 тежки опита за разклащане на държавата

Божков, Цв. Василев, умни и красиви в клуб по интереси срещу закона, президентът им приглася

10 тежки опита за разклащане на държавата | StandartNews.com
  • Божков, Цв. Василев, умни и красиви в клуб по интереси срещу закона, президентът им приглася

В коронакризата имаше и нещо добро. Страхът за собственото оцеляване накара и злите гении на българското общество да се затворят в черупката си и сами да си наложат карантина на зулумите. Два месеца умни и красиви клиенти на прокуратурата спотаено мълчаха, защото никой не се интересуваше от интригите им. Но докато всеки българин бе вторачил зор в черната статистика и в празния си джоб, те педантично са кроели нови мрежи, които хвърлиха веднага след слизането на НОЩ от екрана и разхлабването на ограничителните мерки за излизане навън.

Колкото повече рейтингът на Борисов, кабинета и Мутафчийски расте

обратно пропорционално на малкото коранаслучаи у нас, толкова повече зачестиха и пробите за дестабилизация. За няма и две седмици бяха направени поне 10 опита за разклащане на държавата.
Залп от Дубай даде укриващият се от правосъдието хазартен бос Васил Божков. Вместо да върне на хазната щипнатите от данъци 700 млн. лв., обвиненият в 11 от най-тежките престъпления милиардер си направи грозна подигравка с името на Левски и отбора на народа като разигра шоу от Дубай до София с пътуващите акции на тима. Джироса ги на името на премиера Бойко Борисов, с ясното съзнание, че не могат и няма да бъдат приети. Негодници, утре така и къща с деца могат да ми припишат, възмути се Борисов.
Ден след цирка с акциите Божков нанесе и втория си удар. Пусна смс-и с Vladi Goranov, внушавайки без нито едно доказателство тезата, че едва ли не финансовият министър му е ходатайствал пред Комисията по хазарта. Да си плати данъците, цапардоса го Горанов. Но, както вицепремиерът Томислав Дончев предположи през уикенда, това бе

само началото на войната

Не закъсня и третият опит за клатене на държавата от странство. С чейнчаджийската лекота на врътките от "Магура" Божков забърка и медиен скандал. Защото две разкрития яко го жегнаха. Първото бе, че главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала е бил чест гост на купоните му в Крушавел. А второто - че частната bTV е глътнала 8 милиона от държавното тотото за реклама, при това с две скандални клаузи - изричното условие тотализаторът да няма нищо общо с конкуренцията на bTV - Нова тв, и специална точка да няма нищо против по-голям рекламен пакет на собствения му основен конкурент - лотарията на Божков. Докато компрометираният тотализатор се чуди как да отговаря на тежките въпроси защо парите не са отишли за спортните федерации или за държавната БНТ, Божков извади от ръкава паметна записка от своя среща с председателя на КРИБ и собственик на Нова тв Кирил Домусчиев. В нея на фона обещанието за годишен договор от 24 милиона в рамките на 10 години се прокрадва внушението, че едва ли не Домусчиев също му е обещал съдействие за влияние в комисията по хазарта. Доказателства - 0. "Падна ми в очите. През 2017 г., година и половина преди да купя Нова ТВ, приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21.7 МЛН. ЛВ.!!! И шведските собственици на Нова ТВ по това време ли са рекетирали Божков или просто е било бизнес, без който Лотарията не може да се развива?!", отговори Домусчиев на манипулаторите около друг обвиняем бизнесмен - Иво Прокопиев, които веднага обявиха, че едва ли не Домусчиев е изнудвал вездесъщия хазартен бос.
Докъде може да стигне отмъщението на Черепа стана ясно в сряда, когато шоуто на Божков продължи с обява във фейсбука му за онлайн гласуване за нов собственик на Левски. Тя бе придружена с откритата заплаха, че щом не иска да подписва, премиерът ще ходи на избори.

Черепа стана ЦИКата

отговориха му с присмех в мрежата.
Тапата на гнева на олигарсите с обвинения в София пък изхвърча в мига, когато стана ясно, че държавата влиза в сектори, за които се знае, че има картел, за да свали с конкуренцията си цените.
Обявяването на бъдещата Държавна петролна компания извади от равновесие гуруто на градската десница Иван Костов. Командира рязко изостави беседите си с теменужките, за да бие камбаната колко страшно било създаването на държавни бензиностанции.
Костов нанесе петия удар по стабилността, притеснен, че влизането на държавата в регулирането на пазара на горивата ще повдигне въпроса кой насила я изкара от този пазар, за да може монополното положение на „Лукойл“ и цената на бензина у нас вече 20 години да се влияят не само от пазарната конюктура. Като изпечен приватизатор той продаде за 101 милиона долара най-голямата бургаска рафинерия на Балканите. Като ловък ликвидатор той тегли чертата на плевенската рафинерия. Така въпросната вертикална монополизация, срещу която сега се бори, беше негово творение, създадено преди 20 години. Нещо повече - Командира показва съмнителна загуба на памет. Обяви, че не си спомня цената по сделката. Обясни, че я е продал, защото била социалистически монополист с огромни задължения и

услужливо пропусна едни 173 милиона

които с министерско постановление й опрости.
Следващите четири удара дойдоха един след друг като откос. От Белград изпълзя Цветан Василев, загрижен за оръжейните фирми и протежето си Гебрев. Изведнъж партия "Възраждане" на разследвания за финансови злоупотреби Костадин Костадинов изгря под прозорците на Борисов, за да протестира срещу коранамерките. Близкият до Прокопиев Антикорупционен фонд се затюхка дали главният прокурор Иван Гешен не неглижира смс-ите на Божков. А президентът Румен Радев се размечта на глас как управлява...Черешката на тортата бе десетата атака. Без вина виновен, генералът, който два месеца не спа, за да пази държавата от коронавруса, плати за високото доверие на хората като падна в репортерския капан на Миролюба Бенатова. Изваден от нерви, Венцислав Мутафчийски, остана запомнен с фразата: мнозина ще измрат.
Васил Божков прави това, което направи и Цветан Василев - дискредитира държавата и иска нейната дестабилизация, възмути се главният прокурор Иван Гешев. И отсече: "иска да пренареди политическата система, за да има изгода". А по повод медиите на Проковиев допълни: "Те се опитват да канонизират г-н Божков, това е поредният сериал. Така беше и с Миню Стайков, и с Баневи и с Арабаджиеви. Нормално е, просто те се обединяват в клуб по интереси, защото не се харесват, но общият им враг е прокуратурата". В сряда стана ясно

къде го боли Прокопиев

- Антиколупционната комисия
внася искова молба в Софийски градски съд за отнемане на незаконно придобито имущество за 451 476.59 лв.
Истината е, че олигарсите с обвинения се раздвижиха, защото е време разделно. Държавата яко настъпи интересите им, прокуратурата им диша във врата с разследвания на делата им. И в каквито и клубове по интереси да се събират времето за възстановяване на справедливостта дойде.  
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай