Вижте поздрава на Борисов за 100 г. УНСС

Вие сте новите лидери в икономиката, каза премиерът на студенти и преподаватели

Вижте поздрава на Борисов за 100 г. УНСС | StandartNews.com
  • Вие сте новите лидери в икономиката, каза премиерът на студенти и преподаватели

 

  •  

Със специални 10 юбилейни страници излезе ВЕСТНИК "СТАНДАРТ" по повод 100-годишнината на най-големия икономически университет в Югоизточна България - УНСС. На 21 май 2020 г. висшето училище, което има  150 партньори в 45 държави, отбеляза 100 години от своето основаване. В юбилейното приложение на "СТАНДАРТ", който може да намерите в големите вериги, бензиностанциите и кварталните магазини, ще откриете поздравленията на Бойко Борисов, Румен Радев и посланици за юбилея на УНСС, 100-годишната история на вуза, както и специално интервю с най-влиятелната българка Кристалина Георгиева, директор на МВФ и възпитаник на УНСС.

Вижте специалното поздравление на премиера Бойко Борисов:

Бойко Борисов
Министър-председател

Скъпи преподаватели,
скъпи студенти,

Приемете най-искрените ми поздравления по случай 100-годишнината от създаването на Университета за национално и световно стопанство - най-голямото и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа.
А за всички вас - най-важният и любим университет!
Образованието значи буден дух и сила. Да си образован - значи и да си успешен, независим, с поглед без граници. Заради всичко това безспорен и категоричен приоритет на правителството е образованието. За него години наред усилия и средства не се пестят, защото това е инвестиция в бъдещето, в посоката, в която искаме България да върви. Дали общите ни действия дават резултат, отговорът сте вие - бъдещите лидери в областта на икономиката, управлението и администрацията, правото и политиката. От сърце поздравявам студентите на УНСС, които тази година ще завършат! Убеден съм във Вашия успех, в пътя нагоре и в професионалното Ви развитие.
На тези, които тепърва ще прекрачат прага на университета, ще кажа - учете за себе си, не за оценката или дипломата, учете за бъдещето си. А на преподавателите пожелавам все така да ни радват с труда си, защото те моделират бъдещите икономисти, учените, мозъчния тръст на новото време.
Днес повече от всякога имаме нужда от вас, заради безпрецедентното предизвикателство на пандемията от COVID-19, пред което са изправени България и светът. Чака ни дълга и трудна битка със социално-икономическите последици вследствие на новия вирус. Чака ни борба за запазване на работните места, на поминъка и за защита на бизнеса. Но Вашите натрупани знания и компетентност са безспорен капитал, който ще ни помогне да си върнем финансовата сигурност, стабилност и развитие.
Вярвам във Вас, скъпи студенти! Дълбоко уважение и признателност, скъпи преподаватели, защото днес, след първото академично столетие, университетът е неделима част от европейското образователно и изследователско поле.

Честит празник и още много успехи!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай